Kentsel dönüşüm işlemleri, şehir içerisinde bulunan ve bir takım süreçlerden geçebilecek yapılara yapılan bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Kentsel dönüşüm işlemleri yapılabilmesi için mevcutta olan yapının olası depremlere karşı toprak zemininin ve üzerinde yer alan yapıların risk değerlerinin belirlenmesi, olabilecek depremlerde binaların yıkılması ve yıkılırken çevreye verebileceği zararların hesaplanması, riskli toprak zemini ve riskli yapıların kullanım dışına çıkılarak yerine toprak zemine uygun temelli yapıların yapılması gibi süreçleri kapsamaktadır.
Kentsel dönüşüm işlemleri sayesinde; depremlerde yaşanabilecek tüm mal kayıplarını en aza indirgeme başta olmak üzere, can kayıplarını önleme ve türevi önlemler alınabilmektedir.
Ülkemizde ise kentsel dönüşüm kavramı 2012 senesinde oluşturulan ” Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile birlikte gün yüzüne gelmiştir. Bu kanun ile birlikte gündeme riskli yapı ve riskli alan gibi tanımlar da gelmiştir. Bu yapı ve alanların depreme dayanıklı alan ve yapılara çevrilmesi olaylarına kentsel dönüşüm ismi verilmektedir.
Kentsel dönüşüm süreçleri devam ederken ülkemizde en çok tepki alan konuların başında, arsa ile kişilere verilecek olan yeni evler arasında farklılıkların oluşmasıdır. Kişiler, verdikleri evin arsası üzerine inşa edilen evleri talep ederken, kentsel dönüşüm işlemleri sırasında farklı alanlarda kişilere evler verilebilmektedir. Bu da kişilerin sosyolojik olarak dezavantaj yaşamasına sebep olabilmektedir.
İstanbul’da Kentsel Dönüşüm işleriniz firmamız tarafından profesyonel ekip ile yapılmaktadır.